diagnosztika

Brain Bee F-Touch

 


Ön neve / cégnév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Adószám (kötelező)

Üzenet


Kategória: Címkék: , ,

...

Az F-Touch (az olasz Brain Bee Srl. által gyártott) egy praktikus, kis hely igényű soros diagnosztikai műszer személy és kishaszon gépjárművek teljes körű diagnosztizálására. Az interfész bármilyen számítógéphez (akár tablethez) illeszthető, amely a vezeték nélküli kapcsolatra a Bluetooth technológiát használja. Ezáltal biztosítja a szervizek számára a szabad, vezetékek nélküli működtetését. Az interfészhez tartozó Touch.net nevezetű szoftver, teljes mértékben magyar nyelvű, felhasználóbarát, könnyen kezelhető felülettel rendelkezik.


A szoftver adatbázisa, aktiválását követően a felhasználó által frissíthető 12 újabb szoftverfrissítés internet kapcsolaton történő letöltésével, a gyár szerveréről.

 

Ezt követően az utolsó frissítéssel lehet folytatni a diagnosztikai munkát, időkorlát nélkül.

 

 

 

 

Az aktiválással automatikusan egy évnyi licencet / frissítési lehetőséget biztosítunk, mely lejárta után a szoftver nem fog megállni, érvényes licenc nélkül is folytatható a diagnosztika. Amennyiben a felhasználó nem kívánja a licenc lejárta utána azonnal megvásárolni az újabb egy évet, lehetősége van várnia, és későbbi időpontban vásárolnia, azonban az így kihagyott frissítési időszakot egy  összegű un. felzárkóztató előzetessel hozható fel a program az aktuális verziójára.

 

A telepített diagnosztikai program alapfunkciói:

 • ECU információ kiolvasás
 • Élő paraméterek/adatok kiolvasása
 • Hibakód olvasás/törlés
 • Beállítások, programozások
 • Aktiválások
 • Kódolás (kulcs, injektor, stb.)

Az alapfunkciók gyártmányonként, és modellenként eltérőek lehetnek, univerzális diagnosztikai eszközként nem lehetséges minden gyártmány / modell esetén a gyári diagnosztikai műszerek teljes lehetőségének elérése! Ez fokozottan értendő a kulcskódolásra, mely funkciót egyik univerzális diagnosztikai program sem tesz teljes mértékben lehetővé, mivel a gépjármű gyártók az ilyen jellegű információt általában nem adják ki biztonságtechnikai okokból!

A Touch.net szoftver 2015-tol már tartalmazza a B-PSinfo nevezetű gépjármű technikai-adatbázist.

A programba integrálták az ismert Vivid adatbázist, mely tökéletesen illeszkedik a professzionális szakemberek igényeihez.

Az adatbázis egy online felület, biztosítani kell hozzá internetes kapcsolatot.

 


Adatbázis tatalma:

 • Azonosítás (alvázszám, motorkód, TecDoc szám elhelyezése)
 • Karbantartási modul (gyártók által előírt karbantartási információk normaidőkkel
 • Javítási adatok (meghúzási adatok, referenciák, vezérlés ki- és beszerelése részletes leírása képek segítségével, futómű beállítás)
 • Kenőanyagok (olaj típus és mennyiség, hűtőrendszer)
 • Gyári visszahívások (hivatalos gyári visszahívások leírása)
 • Szerviz közlemények (hivatalos szakszervizek által kiadott gyakori hibák leírása, megoldások)
 • Biztosítékok (relék és biztosítékok beazonosítása, elhelyezkedésük)
 • Kapcsolási rajzok, testelési pontok, vezérlőegységek elhelyezkedése
 • Hibaelhárítás (opcionális)

 

Az adatbázison belül elérhető a B-PStutor nevezetű vezetett diagnosztika (hibaelhárítás). A jármű CAN-BUS rendszerét kihasználva, a B-PStutor segíti a felhasználóját lépésről-lépésre végigvezetni, hogy a hibát mihamarabb elhárítsa. Az intelligens modul kapcsolási rajzok, mérési utasításokkal és referencia értékekkel együtt vezeti végig a szerelőt.


A műszernek nem jelentenek gondot a régi típusú EOBD csatlakozó nélküli járművek sem, legyen szó ázsiai vagy európai típusról. Ebben az esetben lehetőség van az Eurobag és Asiabag nevezetű kábelkészletek megvásárlására melyek tartalmazzák az előforduló összes csatlakozó kábeleket.

Amennyiben nincs szüksége a felhasználónak minden típusú csatlakozóra, lehetőség van egyenként is megvásárolni, egy-egy kiválasztott típust is. Az ázsiai régi gépjárművekhez a kiegészítő kábel mellé szükség van egy úgynevezett MUXBOX egységre, mely képes feldolgozni és továbbítani a kiolvasott adatokat.